Az üzemirányítási és a monitoring hálózat fejlesztése
Létrehozva: 2017. 10. 23. 00:00 | Frissítve: 2017. 10. 31. 09:49

Helyszín: KÖTIVIZIG-Kiskörei Szakaszmérnökség (3384 Kisköre, Tisza II.)
Időpont: 2017. november 02. (csütörtök) 09:00 óra


A rendezvényen Láng István főigazgató-helyettes (Országos Vízügyi Főigazgatóság) köszöntője után beszédet mond Szabó Zsolt államtitkár, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Magyar Csilla, Kisköre város polgármestere, Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Lovas Attila vízügyi igazgató (Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság).
 
A fejlesztés részleteit dr. Kovács Sándor, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság osztályvezetője ismerteti. A Kohéziós Alap társfinanszírozásában megvalósuló beruházásra 2,5 milliárd forintot fordít az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (FETIVIZIG), az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság (ÉMVIZIG) és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG) alkotta konzorcium.
 
A projekt a Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztése keretében az eddig megépült, illetve tervezett tározók, valamint a Zagyva és a Körösökre eső árvízszint-csökkentő hatásával érintett ártéri öblözetekre, közvetve pedig a hazai Tisza-völgy teljes területére terjed ki. A rendezvényre szeretettel várja a projekt Kezdeményezettje, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (FETIVIZIG), az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság (ÉMVIZIG) és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG) alkotta konzorcium.