Az üzemirányítási és a monitoring hálózat fejlesztése
Létrehozva: 2019. 04. 02. 00:00 | Frissítve: 2019. 04. 02. 15:57

A Széchenyi 2020 részeként, a KEHOP keretében, 2,5 milliárd forint Európai Uniós támogatással valósult meg az Országos Vízügyi Főigazgatóság és további három területi vízügyi igazgatóság konzorciumi részvételével az üzemirányítás és monitoring hálózat fejlesztése című, KEHOP-1.4.0-15-2016-00016 azonosító számú projekt, amelynek projektzáró rendezvényére tisztelettel meghívjuk.


Időpont: 2019. április 4. (csütörtök) 10:00 óra

Helyszín: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Díszterme (Szolnok, Kossuth Lajos u. 2.)

A rendezvényen Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökének köszöntője után beszédet mond Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója és Lovas Attila, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója.  A fejlesztés részleteit dr. Kovács Sándor, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság nyugalmazott osztályvezetője, a projekt szakmai irányítója ismerteti. A projekt üzemszintű átvételéről Váriné Szöllősi Irén, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság osztályvezetője tájékoztat. Zárszót mond dr. Katona Károly, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

A Kohéziós Alap társfinanszírozásában megvalósuló beruházásra 2,5 milliárd forintot fordított az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (FETIVIZIG), az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság (ÉMVIZIG) és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG) alkotta konzorcium.

A projekt a Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztése keretében az eddig megépült, illetve tervezett tározók, valamint a Zagyva és a Körösökre eső árvízszint-csökkentő hatásával érintett ártéri öblözetekre, közvetve a hazai Tisza-völgy teljes területére terjed ki.

A rendezvényre szeretettel várja a projekt Kedvezményezettje, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (FETIVIZIG), az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság (ÉMVIZIG) és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG) alkotta konzorcium.

Meghívó letöltése