Az üzemirányítási és a monitoring hálózat fejlesztése
Létrehozva: 2018. 09. 25. 00:00 | Frissítve: 2018. 09. 25. 17:21

„Az üzemirányítási és monitoring hálózat fejlesztése”

KEHOP-1.4.0-15-2016-00016
sajtónyilvános esemény

 

A Széchenyi 2020 részeként, a KEHOP keretében, 2,5 milliárd forint Európai Uniós támogatással valósul meg az Országos Vízügyi Főigazgatóság és további három területi vízügyi igazgatóság konzorciumi részvételével az üzemirányítás és monitoring hálózat fejlesztése című, KEHOP-1.4.0-15-2016-00016 azonosító számú projekt, amellyel kapcsolatban rendezendő sajtónyilvános eseményre tisztelettel meghívjuk.

Helyszín: Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság (Miskolc, Vörösmarty u. 77.)

Időpont: 2018. szeptember 28. (péntek) 10 óra

A rendezvényen köszöntőt mond Rácz Miklós, az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság igazgatója és Vojtilláné Szabó Zsuzsanna, az Országos Vízügyi Főigazgatóság projektvezetője. A Tisza-völgy üzemirányításának projekt színtű részleteit dr. Kovács Sándor, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság osztályvezetője, a projekt szakmai irányítója ismerteti, az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság területére vonatkozó sajátosságát Tóthné Seres Éva, az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság osztályvezetője mutatja be.

A projekt a Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztése keretében az eddig megépült, illetve tervezett tározók, valamint a Zagyva és a Körösökre eső árvízszint-csökkentő hatásával érintett ártéri öblözetekre, közvetve pedig a hazai Tisza-völgy teljes területére terjed ki.

A rendezvényre szeretettel várja a projekt Kezdeményezettje, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (FETIVIZIG), az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság (ÉMVIZIG) és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG) alkotta konzorcium.