Az üzemirányítási és a monitoring hálózat fejlesztése
Létrehozva: 2017. 10. 31. 00:00 | Frissítve: 2017. 10. 31. 14:14
A Széchenyi 2020 támogatásával elkezdődik „Az üzemirányítási és monitoring hálózat fejlesztése” című, KEHOP-1.4.0-15-2016-00016 azonosító számú projekt, amellyel kapcsolatban rendezendő lakossági fórumra tisztelettel meghívjuk.
 
Helyszín: Tisza Mozi (Szolnok, Templom u. 4.)
Időpont: 2017. november 02. (csütörtök) 17:00 óra

A rendezvényen köszöntőt mond Lovas Attila vízügyi igazgató (Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság). A fejlesztés részleteit dr. Kovács Sándor, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság osztályvezetője ismerteti.
 
A Kohéziós Alap társfinanszírozásában megvalósuló beruházásra 2,5 milliárd forintot fordít az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (FETIVIZIG), az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság (ÉMVIZIG) és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG) alkotta konzorcium.
A projekt a Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztése keretében az eddig megépült, illetve tervezett tározók, valamint a Zagyva és a Körösökre eső árvízszint-csökkentő hatásával érintett ártéri öblözetekre, közvetve pedig a hazai Tisza-völgy teljes területére terjed ki.
 
A rendezvényre szeretettel várja a projekt Kezdeményezettje, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (FETIVIZIG), az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság (ÉMVIZIG) és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG) alkotta konzorcium.